Marjaana Turusesta Vuoden KanttoriSuomen Kanttori-urkuriliiton hallitus on nimennyt Vuoden Kanttoriksi 2012 Lahden Salpausselän seurakunnan kanttorin, musiikin maisteri, director cantus Marjaana Turusen. Hän vastaanotti palkintonsa Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä Jyväskylässä lauantaina 26.5.

Kanttori-urkuriliitto perustelee valintaansa siten, että Marjaana Turunen on innostava kuoronjohtaja, joka on vetänyt mukaan seurakunnan toimintaan alati kasvavan joukon uusia kuorolaisia. Hän on systemaattisesti kehittänyt sekä gospelkuorotoimintaa että niin sanottujen laulamattomien kuorotoimintaa. Raadin mukaan Marjaana Turusen kuorot ovat rikastuttaneet alueen jumalanpalveluselämää, ja ne ovat arvostettuja esiintyjiä myös seurakunnan ulkopuolella.

Marjaana Turunen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1990. Hän on työskennellyt Salpausselän seurakunnassa Lahdessa vuodesta 1992.

Marjaana Turuselle luovutettiin tunnustuksena ansioistaan Urkurakentamo Veikko Virtasen lahjoittama Principal-urkupilli seinälaattaan kiinnitettynä sekä liiton ja Nordea-pankin rahalahja.